Sådan læser du en låneaftale

Sørg for at læse låneaftalen omhyggeligt for at bekræfte, at lånebeløbet, tilbagebetalingsperioden, ÅOP og det månedlige betalingsbeløb er nøjagtige, og at eventuelle særlige vilkår, som ballonbetalinger, er tilladt. De årlige procentsatser (ÅOP), der er angivet som månedlige renter plus de opkrævede renter, kan få ÅOP til at variere lidt fra den offentliggjorte ÅOP.

Find ud af, hvordan lånet er konfigureret.

Få lånedokumentet og tjek for eventuelle ballonbetalinger.

Sørg for, at lånet ikke kræver betalinger ved udgangen af lånet sigt. Også finde ud af det mindste beløb af lånet. Det mindste beløb er normalt mindre end en procentdel af det fulde lån, men hvis du har brug for flere penge, skal lånet betales fuldt ud.

Sørg for at forstå vilkårene og betingelserne for lånet. Stil spørgsmål om noget, du ikke forstår. Spørg om omkostninger, herunder eventuelle gebyrer, behandlingsgebyrer, oprindelsesgebyrer eller andre startomkostninger. Spørg om omkostningerne og lånets løbetid. Få en klar bestemmelse af alle de vilkår, du accepterer at fra långiver. En långiver kan kræve, at du har en medunderskriver til at garantere tilbagebetaling af lånet, eller kan acceptere at blive denne garant. Overvej omhyggeligt ansøgningsgebyret, eventuelle omkostninger før lukning eller andre gebyrer.

Gennemgå vilkårene og betingelserne i lånekontrakten. Husk, at dit hjem egenkapital bruges som sikkerhed for lånet. Læs alle de med småt. Brug due diligence til at læse lånedokumentationen, den skriftlige kontrakt og læse alle de dokumenter, der er indgivet til dit lån. Skriv aldrig under på noget, du ikke forstår, og skriv ikke under uden at læse din kopi. Omhyggeligt undersøge lånet og ikke underskrive lån papirer, som du ikke har læst.

Luk lånet!

De fleste afsluttende dokumenter er sund fornuft, og långiver bør fastsætte eventuelle ekstra gebyrer, eller hvis før du lukker du vil blive bedt om at foretage en indbetaling. Tjek en komplet liste over alle gebyrer, før du underskriver papirerne.

Husk, at selv hvis du har et bedre tilbud, er det långivere ansvar at overveje tilbuddet. Sørg for at sammenligne vilkår og omkostninger ved det lån, du ønsker at få. Husk, at du er kunden og vil blive holdt ansvarlig for alle omkostninger.

En anden vigtig overvejelse er den månedlige betaling, du bliver citeret. Nogle er meget lave til at begynde med og kan være genstand for re-citerer til en oppustet sats senere for at dække over eventuelle særlige satser. Sørg for, at satserne og betalingen af alle lån til udlån af sikkerhedsstillelse er fuldt oplyst og forstået. Vilkårene og betingelserne bør omfatte de involverede risici, de samlede omkostninger, tilbagebetalingsperioden, ekstra gebyrer, muligheden for en ballon betaling, hvor meget renter vil blive betalt sammen med betalingsbeløbet, eventuelle ballon betalingskrav, 2013 bilforsikring og anslåede skatteomkostninger. Du bør være i stand til at læse disse punkter og endda få din advokat eller andre stærkt at foretrække tredjeparts advokat gennemgå dokumenter for at sikre, at du forstår dem.

gennemgå alle lånedokumenter. Kig efter unøjagtigheder, udeladelser eller ufuldstændige info såsom om lånet er sikret med en bil eller er en “menial” lån, osv. Du kan også bede långiver eller realkreditmægler for en forklaring på en vare eller dele af de dokumenter, som du ikke kan forstå eller ikke forstår.

Det sidste skridt sidder ned med din långiver og sammenligne de vilkår og betingelser for lånet til din egen personlige økonomi. Det er meget vigtigt, at vilkårene for lånet, som du har aftalt at, og det lån, du underskriver, er i overensstemmelse med både dig og de repræsenterede ideer og din gæld og finansielle adfærd i betaling sammen.

Skriv kommentar