Jaguar – Alle Bil Historie Bind 12

Jaguar producerer nogle af de fineste sportsvogne på planeten. Jaguar er en luksus bilproducent, men virksomheden fremstiller også andre produkter. Jaguars tre hovedbiler er den elegante XKR, XKR og XK8. Jaguar fremstiller også erhvervskøretøjer. Aston Martin er Jaguars ejendom siden 2001. Jaguar har været en stor kraft i Formel 1 motorløb, især det britiske Formel 1-hold.

Jaguar XK

Jaguar XK8’s første model blev lanceret i 1922. Det fremhævede en motor specielt designet af Jaguar ingeniører til at være så tavs som muligt. XK8 har den berømte fritgående distributør, polering, smøring justering mekanisme. Den leveres også med en gearkasse, håndbremser og fodpedaler. Det anses for at være en af de største biler, der nogensinde er fremstillet.

Jaguar XK8

Jaguars første hardtop coupé. XK8 var i produktion i 4 år (1929-1936). Det var den første bil med virksomhedens glidende type power-foldning specialist. Motoren anses nu for at være en af de mest magtfulde i sit segment. Selskabets oprindelige bil for at få signaturevals var XK8. XK8 er berømt for sin karakteristiske Carroll Shelby-designede front og kantede Jaguar-gitter. Bilen kan ses i “The Professionals”, filmen “The Italian Job” (2006), og “Mondial Hour” (2003 og 2006).

Jaguar XK

XK8 leveres også i en konvertibel version. Det holder sondringen som den eneste bil til at have motoren i sin to-takts motor. Der er to typer tage: et fast tag, soft-top eller semi-fastback. Interiøret er rummeligt og lavet af avancerede materialer som læder og træ. Interiøret har også et nyt instrumentpanel.

Jaguar Overholdelse

Jaguar XK8 har avanceret teknologi og sikkerhedsfunktioner. Disse omfatter bremseassistance, ABS/EBD, stabilitetskontrol, trækkraft og bremsning. Sidstnævnte omfatter også en holder til en airbag. Adaptiv Fartpilot kan aktiveres selv ved reducerede hastigheder. Dynamic Stability Control registrerer vognbanestød. Goodyear ultra-maynamic dæk bruges på legering 19-tommer hjul.

Under kølerhjelmen: XK8 har en 4,2-liters 3000-iva V8 motor i stand til at producehetically-unerous hestekræfter og drejningsmoment tal på 1100 Nm.

Brændstoftanken lagrer blyfri ilt. Brændstofsystemet bruger førsteklasses blyfrit brændstof. De voluminøse “brændstofdøre” er placeret i bunden af tanken for at maksimere pladsen til tankning og gøre det mere bekvemt. Det har en iltsensor og filterdele, der justerer brændstofblandingen.

Interiøret har læder og træ trim. Den har klimakontrol, som omfatter et klimasystem, en fugtighedssensor og temperaturovervågning. Føreren kan få mest muligt ud af køretøjets indre. Bagsæderne kan foldes sammen eller kan tilbagelænet. Vehicle Communication System har et globalt positioneringsprogram. Bluetooth-enheder linker bilen til en smartphone via dette system. Systemet indeholder også en USB-grænseflade til sit lydsystem.

De opvarmede sæder kan også justeres i trin op til tyve grader. De kan også justere elektrisk.

Sikkerhedsfunktioner:Mange sikkerhedsfunktioner i Jaguar XK8-modellen fås også i andre Jaguar-modeller. Disse omfatter: 3-punkts sikkerhedsseler i alle retninger, fastgjort og trukket sikkerhedsseler. Dobbelttrinschauffør og passagerairbags. Forsæde pretensioners. Crash sensor. Lav belastningsvægt Finde hjælpemidler. Side vagt. Bagrude afrimning. Semestermåtter. Dørindgang med en lås, der registrerer din bildør.

Beboer placeringsregistrering: Sidevagten beskytter beboerens mave og bryst mod en sidevejskollision. Den aktiveres dog kun i tilfælde af et frontalt nedbrud. Sideskærm aktiveres, når kollisionssensorer bestemmer passagerens position på tidspunktet for et uheld. Registrering af sikkerhedssele aktiveres af personstedets detektionssystem, når forsæderne er oprejst. Dette kontrollerer også for bælter, der kan placeres mellem de øverste lår. MyCar prioritet startspærre system og tastatur forhindrer bilen starter, medmindre det er trykket. Remote Boot, det endelige system, gør det muligt for bilens ejer at åbne sin støvle ved hjælp af sin startspærre.

Skriv kommentar